لیزر فناوری بسیار سودمند و کاربردی است که در سالهای اخیر نیز پا به عرصه پزشکی گذاشته و در بسیاری از موارد کمک های بسیاری در زمینه درمانها و عملیات پزشکی نموده است ولی آیا واقعا در زمینه جراحی زیبایی بینی نیز می توان گفت لیزر توانسته است ورود کند؟ و آیا مقوله جراحی زیبایی بینی با لیزر صحت داشته و یا فقط یک تبلیغ برای خالی کردن جیب مردم است؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.

آیا لیزر بر طرف کننده اشکالات بینی مثل قوز و یا بزرگی سر بینی و پره ها هست؟

خیر به هیچ وجه لیزر نمی تواند ایرادات و اشکالات ساختار اسکلتی بینی را اصلاح کند و ادعا در این مورد دروغی بیش نیست تنها کمک لیزر به بینی می تواند بر ساختار پوستی آن باشد و برای رفع آکنه های پوست یا منافذ باز پوست از آن استفاده کرد و کاربردی در داخل بینی و جراحی آن ندارد.

استفاده از لیزر امروزه در انجام انواع عمل های گوناگون رایج شده است و چون دقت بالاتری نسبت به چاقوی جراحی دارد در بین عموم طرفداران فراوانی هم پیدا کرده است اما به خاطر تعدد بافت های درگیر در عمل بینی همچون پوست، غضروف، استخوان و مخاط لیزر توانایی فعالیت بر روی تمام این موارد را ندارد و به همین علت هنوز کاربرد چندانی در جراحی بینی پیدا نکرده است.اما چون محبوبیت جراحی با لیزر در بین عموم بالا است امکان استفاده های تبلیغاتی در این زمینه وجود دارد.

در جراحی زیبایی بینی عمده کار جراح روی تغییر شکل و اصلاح ساختار غضروفی و استخوانی بینی متمرکز می باشد، این کار با تراش استخوان ها و برش غضروف ها در بعضی قسمت ها و تقویت غضروف و بازسازی راه هوایی در قسمت هایی دیگر انجام می شود، در نتیجه کار روی غضروف و استخوان به علت ساختار ظریف بافتی و همچنین ویژگیهای فیزیکی آن, عمدتا کار دست و ظریفکاری های بالا و پر حساسیت دست جراح میباشد بنابراین  لیزر کارایی چندانی ندارد ( دقیقتر بگوییم هیچ کارایی ندارد) و اسم بردن از جراحی بینی با لیزر صرفا تبلیغاتی می باشد.

لیزر و اصلاحات پوست بینی:

بعد و یا قبل از جراحی بینی می توان برای رفع ضایعات پوستی مثل خال و یاجای بخیه احتمالی روی پوست از لیزر استفاده کرد همچنین برای بر طرف کردن منافذ باز پوستی و جای جوش و آکنه نیز ار لیزر استفاده میکنند البته باید بدانید که بعد از عمل بینی با اجازه ار جراح بینی خود اقدام به درمان های لیزری پوست نمایید و زمان مناسب را از پزشک خود جویا شوید.